<- Kasza jaglana 20 minLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza jaglana prażona z śliwkami ->

PDF Drukuj

Kasza jaglana na mleku 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 710 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka kaszy
3 szklanki mleka
2-4 dag masła
sól i cukier do smaku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie zimną wodą, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę w nim pogotować) i odlać. Wziąć objętościowo 3 razy tyle mleka, ile było suchej kaszy, wlać do szybkowaru, zagotować, posolić i pocukrzyć. Włożyć kaszę i masło. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności