<- Kasza gryczana z pieczarkamiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKasza jaglana na mleku 20 min ->

PDF Drukuj

Kasza jaglana 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:19:51
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 427 razy.



Kuchnia z szybkowaru
1,5 szklanki kaszy
3 szklanki wody
2-4 dag tłuszczu
sól do smaku

Kaszę dobrze przepłukać na sicie, a następnie sparzyć wrzątkiem (lub nawet chwilę pogotować w nim i następnie odcedzić). Wziąć objętościowo 2 razy tyle wody, ile było suchej kaszy, zagotować w szybkowarze, posolić. Włożyć kaszę i tłuszcz. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Otwierać szybkowar ostrożnie, lecz bez schładzania.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności