<- Ser Brie jako szybka przystawka (entree)Lista potraw z grupy: PrzekąskiSer solan a'la Feta ->

PDF Drukuj

Ser owczy smażony

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 616 razy.



Kuchnia bliskowschodnia
1/4 kg owczego sera pokrajanego w grubsze plasterki (około 1, 5 cm)
mąka
masło lub margarynę do smażenia ( 1-2 łyżka)
sok z cytryny lub mielona słodka papryka

1. Stopić masło na patelni; włożyć ser oproszony mąką, krótko smażyć na małym ogniu, do lekkiego zrumienienia po obu stronach.
2. Nałożyć ser na talerzyki i skropić sokiem z cytryny lub posypać papryką.
3. Podawać ze świeżym białym pieczywem.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności