<- Schab pieczonyLista potraw z grupy: PrzekąskiSer owczy smażony ->

PDF Drukuj

Ser Brie jako szybka przystawka (entree)

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3465 razy.


Ser Brie pieczony w ciescie francuskim, podany z cienko pokrojana bulka paryska.

Ciasto francuskie (kupne, ja nie robie, bo mam bardziej interesujace rzeczy do roboty) przykroic tak, aby zawinac w nie kawalek brie jak pierog, zawijajac brzegi.
Mozna dodac troche ziol do srodka.
Piec w bardzo goracym piecu 20 min az zlote, podawac natychmiast z cienko pokrojonym chlebem lub krakersami.
Podawac na talerzu, rozciac wierzch i wybierac plynny ser kawalkami chleba.
Dodatkowo mozna podac cienko pokrojone jablka, bo swietni pasuja do sera.
Magdalena
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności