<- Ser owczy smażonyLista potraw z grupy: PrzekąskiSLEDZIE Z CZOSNKIEM ->

PDF Drukuj

Ser solan a'la Feta

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 792 razy.



Kuchnia bliskowschodnia
15-20 dkg solanu pokrajanego w grubą kostkę (2 cm)
2-3 łyżki oliwy lub oleju jadalnego
sok z cytryny lub mielona słodka papryka

1: Włożyć ser na patelnię z rozgrzanym olejem lub oliwą, smażyć na małym ogniu do lekkiego zrumienienia.
2. Nałożyć na talerzyki i skropić sokiem z cytryny lub posypać papryką.
3. Podawać ze świeżym białym pieczywem
Proporcje dla 2-3 osób



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności