<- awokado po parysku (łodzie ratunkowe)Lista potraw z grupy: PrzekąskiBruschetta ->

PDF Drukuj

Befsztyk tatarski

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 667 razy.



45 dkg wołowiny bez kości (polędwicy)
3 dkg oleju
5 dkg musztardy
5 dkg korniszonów lub ogórka konserwowego
sól
pieprz
18 dkg cebuli
papryka
5 dkg grzybków z octu
5 żółtek

Mięso opłukać, oczyścić ze ścięgien i błon, zemleć, wymieszać z solą, pieprzem i papryką, wyrobić bardzo starannie. Przygotować dodatki: cebulę obrać, drobniutko pokrajać, skropić octem z grzybków. Grzybki i ogórki posiekać. Mięso podzielić na porcje, każdą porcję wyrobić i wygładzić nożem na okrągły befsztyk grubości 3 cm. Ułożyć na talerzyku deserowym, zrobić w środku wgłębienie na żółtko. Dookoła obłożyć dodatkami nie mieszając ich, skropić olejem. Przed podaniem na wierzchu befsztyka położyć surowe żółtko.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności