<- Galaretka z drobiu w foremkachLista potraw z grupy: PrzekąskiGrzanki z bułki z parmezanem i siekanki mięsa ->

PDF Drukuj

Grzanki ostre

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 672 razy.



10 kromek bułki (1/3 długiej bułki kanapkowej)
5 dag sera szwajcarskiego
2 łyżki masła
4-5 łyżek mleka
łyżka tłuszczu
sól
papryka w proszku

Bułkę cienko okroić z wierzchniej skórki, pokrajać na kromki grubości 1 cm i lekko skropić mlekiem. Ser utrzeć na tarce, połączyć z utartym na pianę masłem. Grzanki grubo posmarować masą, z wierzchu oprószyć papryką. Ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i wstawić do silnie nagrzanego piekarnika na 5 min. Lekko zrumienione grzanki podawać gorące do czystych zup lub jako przekąskę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności