<- Grzanki z farszem z grzybówLista potraw z grupy: PrzekąskiGrzanki z mózgiem ->

PDF Drukuj

Grzanki z jajem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 654 razy.



5-6 toastów
5-6 jaj
5-6 grubych, dużych krążków pomidorów
2,5 łyżki margaryny
3 dag sera tylżyckiego
3-4 łyżki śmietany
sól
pieprz

Przyrządzić toasty (grzanki rumienione bez tłuszczu). Usmażyć jaja sadzone na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Krążki pomidorów krótko zasmażyć, posolić. Na toastach układać krążki pomidorów, następnie kłaść jaja sadzone, doprawić solą i pieprzem. Do pozostałego tłuszczu wlać śmietanę, zagotować, posolić i sosem tym oblać po wierzchu grzanki z jajami. Podawać jako gorącą przekąskę. Jaja można posypać utartym serem. Można również na talarki pomidorów kłaść zrumienione plastry wędzonego boczku, szynki albo kiełbasy szynkowej i na nich położyć jaja sadzone.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności