<- Grzanki z jajemLista potraw z grupy: PrzekąskiGrzanki z móżdżkiem ->

PDF Drukuj

Grzanki z mózgiem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 704 razy.



30 dkg mózgu
10 kromek długiej bułki kanapkowej
3 dkg masła
2 dkg cebuli
3 dkg masła
2 jaja
3 dkg bułki tartej
sól
zielona pietruszka i koperek
pieprz

Mózg obrać z błon, posiekać. Cebulę drobno pokrajać, lekko zrumienię z tłuszczem, wymieszać z mózgiem, dodać soli i pieprzu do smaku, surowe jaja i mieszając podsmażyć mózg z jajami. Zrumienić bułeczkę i stopię masło. Bułkę pokrajać na kromki 11/2 cm grubości, posmarować masłem z 2 stron. Jedną powierzchnię nałożyć mózgiem, grzanki ułożyć na blasze, posypać zrumienioną bułeczką i skropić masłem, wstawić do piekarnika, silnie rozgrzać. Po wyjęciu posypać drobno pokrajaną zieleniną. Podawać do zupy lub jako zakąskę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności