<- Grzanki z wątróbkąLista potraw z grupy: PrzekąskiGrzanki ze szprotami (lub piklingiem) ->

PDF Drukuj

Grzanki ze szpinakiem i selerem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 636 razy.



8-10 kromek bułki
łyżka margaryny
1 kg wołowych kości szpikowych,
20 dag selera
5 dag sera tylżyckiego
sól

Kości wypłukać, włożyć do wrzącej wody i gotować, aż szpik będzie miękki. Seler oczyścić, opłukać i ugotować, wkładając go do wrzątku pod koniec gotowania kości. Z bułki przygotować grzanki w sposób podany w przepisie Grzanki z pieczarkami. Selery pokrajać w paseczki, ułożyć na grzankach, posypać utartym serem i zapiec w gorącym piekarniku. Szpik wyjąć z kości, przybrać nim zapieczone grzanki, posolić, ponownie wstawić na chwilę do piekarnika, aby szpik zagrzał się.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności