<- Kanapki z twarogiem i jajamiLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z wędliną ->

PDF Drukuj

Kanapki z twarogiem i rzodkiewkami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 669 razy.



15 dag twarogu
2 łyżki śmietany
pęczek rzodkiewek
3-4 łyżeczki posiekanego szczypiorku
sól

Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki, opłukać i pokrajać w cienkie plasterki (większe plasterki przeciąć na połowę). Młode zielone listki rzodkiewki po opłukaniu posiekać. Twaróg, 3/4 przygotowanych plasterków rzodkiewki, posiekane listki i 2 łyżeczki szczypiorku wymieszać ze śmietaną na gęstą masę, posolić do smaku i ułożyć równą warstwą na ośmiu kromkach bułki. Na wierzchu masy ułożyć resztę plasterków rzodkiewki i posypać pozostałym szczypiorkiem. Przygotować bezpośrednio przed podaniem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności