<- Kanapki z zielonym groszkiem i majonezemLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki ze śledziem i bryndzą ->

PDF Drukuj

Kanapki ze szprotami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 663 razy.



Mała puszka wędzonych szprotów (ok. 10 dag)
4 pomidory
2 łyżeczki posiekanego koperku

Pomidory umyć, wytrzeć do sucha (lub obrać ze skórki) i pokrajać w plasterki. Szprotki osączyć z oliwy, wyłożyć z puszki na talerzyk, przekrajać w poprzek: większe - na 3 części, mniejsze - na 2. Na każdej kromce położyć po 3 plasterki pomidorów, w kształcie listka koniczyny, a na środku kromki ułożyć parę kawałków szprotek. Całość oprószyć koperkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności