<- Kanapki ze szprotamiLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki ze śledziem i cebulą ->

PDF Drukuj

Kanapki ze śledziem i bryndzą

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 673 razy.



Śledź (ok. 20 dag)
10 dag bryndzy
mała cebula
papryka w proszku

Śledzia wymoczyć, oczyścić, odfiletować i obrać z ości. Cebulę obrać i drobno posiekać. Połówki śledzia ułożyć wzdłuż przy jednym brzegu plastra bułki, wyrównać nożem ich powierzchnię i krawędź. Wzdłuż drugiego brzegu nałożyć warstwę bryndzy i po wyrównaniu oprószyć ją papryką. Pośrodku przybrać posiekaną cebulą i pokrajać na 6-8 kawałków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności