<- Kanapki ze śledziem i bryndząLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki ze śledziem i majonezem ->

PDF Drukuj

Kanapki ze śledziem i cebulą

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1194 razy.



1 duży lub 2 małe solone śledzie (ok. 30 dag)
duża cebula

Śledzie wymoczyć, oczyścić odfiletować, obrać z ości i przekrajać wzdłuż, żeby uzyskać 4 części: Cebulę obrać i drobno posiekać. Wzdłuż obu brzegów plastra bułki ułożyć paski śledzia, stroną równo przekrajaną wzdłuż krawędzi, wyrównać nożem, pośrodku przybrać cebulą. Obłożony plaster pokrajać w poprzek na 6-8 kawałków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności