<- Kanapki ze śledziem i cebuląLista potraw z grupy: PrzekąskiKapuśniaczki ->

PDF Drukuj

Kanapki ze śledziem i majonezem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1169 razy.



1 duży (2 małe)
śledź solony (ok. 30 dag)
2-3 łyżki majonezu

Śledzie wymoczyć, oczyścić, odfiletować i obrać z ości. Podzielić je na 8 części, które ułożyć na ośmiu kromkach powierzchnią przekrajaną do spodu, rozpłaszczyć, przycisnąć i wygładzić nożem, ścinając części wystające równo z krawędzią kromek. Przybrać majonezem wyciskanym z pergaminowego woreczka lub specjalnej maszynki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności