<- Sernik 2Lista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaSernik 4 ->

PDF Drukuj

Sernik 3

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5470 razy.


Ciasto :
200 g maki,
1 jajko,
75 g cukru,
1 lyzeczka proszku do pieczenia,
75 g masla

ciasto zagniesc i dac na pol godziny do lodowki

masa :
3 zoltka,
750 g sera (imperial bedzie najlepszy),
150 g cukru,
cukier wanilinowy,
150 ml oleju slonecznikowego (tu jest tajemnica tego ciasta!!!),
poltorej paczki budyniu smietankowego.

Wszystko wymieszac robotem a na koncu powoli dodawac pol litra mleka, utrzec na gladka mase. ciasto rozwalkowac i wylozyc spod i boki tortownicy 26-28 cm. Jak sie bedzie rwalo, to dziury mozna pozaklejac odpadkami. wlac mase serowa i piec ok.50-55 min. w temp. 175 st. z trzech bialek i 100 g cukru zronbic bardzo sztywna piane po upieczeniu wyjac ciasto z piekarnika, amniejszyc temp. do 150 st. rozsmarowac roznomiernie bialka na sernku i piec jeszcze ok. 30 minut.
smacznego
From: "Przemyslaw Koziarski" <peka@kki.net.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności