<- Przygotowanie chleba pod różne odmiany kanapekLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzygotowanie chleba razowego lub sitkowego pod kanapki ->

PDF Drukuj

Przygotowanie chleba pytlowego pod kanapki

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1057 razy.



Pół bochenka chleba pytlowego, np. łęczyckiego (35 dag)
2,5 łyżki masła
kilka listków sałaty (nać pietruszki)
4 strąki czerwonej papryki

Skórkę z chleba okroić nożem, chleb pokrajać w plastry grubości ok. 0,5 cm. Z plastrów ułożonych po kilka (jeden na drugim) wykrawać prostokątne kromki. Każda partia wykrawanych jednocześnie kromek powinna mieć jednakowe wymiary. Niżej podane ilości składników wystarczają do przygotowania 30 kanapek o wymiarach 5X6 cm; 20 przygotowanych kromek posmarować masłem, 10 pozostawić niesmarowanych. Na każdych dziesięciu kromkach ułożyć jedną z trzech odmian składników.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności