<- Przygotowanie bułki pod różne odmiany kanapekLista potraw z grupy: PrzekąskiPrzygotowanie chleba pytlowego pod kanapki ->

PDF Drukuj

Przygotowanie chleba pod różne odmiany kanapek

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 662 razy.



0,5 kg chleba razowego (sitkowego) z formy
7,5 dag masła
kilka listków zielonej sałaty
2 strąki czerwonej papryki

Z połowy (przeciętego wzdłuż) bochenka chleba okrajać ostrym nożem skórkę i uformować słupek długości ok. 18 cm, wysokości ok. 6 cm i szerokości ok. 4,5 cm. Słupek przeciąć poziomo na 6 plastrów grubości ok. 1 cm, które posmarować masłem (2 plastry posmarować nieco grubiej). Listki sałaty zwinąć ściśle w rulon, który pokrajać w poprzek na bardzo cienkie, długie pasemka. Posmarowane plastry chleba obłożyć trzema podanymi niżej odmianami składników.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności