<- Kanapki tortowe i torty kanapkoweLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z boczkiem, bryndzą i ogórkiem kiszonym ->

PDF Drukuj

Kanapki z befsztykiem po tatarsku

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 669 razy.



20 dag befsztyka tatarskiego
mała cebula
5 dag posiekanych grzybków marynowanych (korniszonów)
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
2 listki sałaty
pieprz

10 kromek posmarowanych masłem pokryć cienko musztardą. Masę mięsną (najlepiej kupioną gotową w garmażerni) ułożyć równą warstwą na przygotowanych kromkach. Cebulę obrać, posiekać i obficie posypać nią warstwę mięsa na połowie każdej kromki, po czym wszystkie kromki oprószyć pieprzem. Każdą kanapkę przybrać skrawkiem listka sałaty i posiekanymi grzybkami lub korniszonami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności