<- Kanapki z befsztykiem po tatarskuLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z bryndzą i korniszonami ->

PDF Drukuj

Kanapki z boczkiem, bryndzą i ogórkiem kiszonym

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 626 razy.



5 dag chudego boczku
10 dag bryndzy
ogórek kwaszony
2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
sproszkowana papryka

Boczek pokrajać na 8 cienkich plastrów, które rozpłaszczyć nożem na drewnianej deseczce nadając im podłużny kształt. Ogórek obrać i pokrajać skośnie na 10 plastrów, z każdego wyciąć trójkącik, skrawki posiekać. Na boku kromki uformować górkę z bryndzy. Każdy plasterek boczku zwinąć w luźną spiralę i ułożyć na kromce, z jednej strony wciskając go nieco w bryndzę. Pozostałą powierzchnię kromki przybrać posiekanym ogórkiem, a trójkącik ogórka ustawić pochyło w bryndzy. Bryndzę oprószyć posiekanym szczypiorkiem, a boczek - papryką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności