<- Kanapki z sałatką warzywną i majonezemLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z sardynkami i jajem ->

PDF Drukuj

Kanapki z sardynkami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1565 razy.



5-6 sardynek (puszka ok. 12,5 dag)

Sardynki osączyć z oliwy, wyłożyć na talerz i każdą rozdzielić wzdłuż na połówki, które przeciąć następnie w poprzek na 2 części długości ok. 4 cm. Na dziesięciu kromkach bułki ułożyć po 2 cząstki sardynek, powierzchnią przekrojoną do spodu, dobierając tak ich wielkość, aby całkowicie pokryły posmarowaną masłem powierzchnię kromki. Cząstki sardynek wyrównać nożem, docisnąć do kromki i wygładzić nie zrywając z nich błyszczącej skórki. Wystające poza kromkę części sardynek obciąć równo wzdłuż krawędzi kromek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności