<- Kanapki z sardynkamiLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z selerem, jabłkami i majonezem ->

PDF Drukuj

Kanapki z sardynkami i jajem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 663 razy.



Pół puszki sardynek
2 jaja
2 łyżki gęstego majonezu
2-3 listki sałaty
sól

Ugotowane na twardo jaja obrać i z każdego wykrajać 5 plasterków. Sardynki osączyć, wyłożyć na talerz, każdą ostrożnie przekrajać w poprzek na połowę. Szersze połówki podzielić wzdłuż grzbietu na 2 części. Na każdej kromce położyć z boku kawałek listka sałaty i oprzeć na nim ćwiartkę sardynki powierzchnią przekrojoną do spodu. Obok położyć plasterek jaja, posolić i przygotowaną kanapkę przybrać majonezem, wyciskając go z pergaminowego woreczka. Resztę sardynek (połówki z ogonkami) użyć do przygotowania następnej odmiany kanapek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności