<- KANAPKI Z ŁOSOSIEMLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z pasztetem ->

PDF Drukuj

Kanapki z pastą sardynkową i korniszonami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 666 razy.



Pół puszki sardynek
10 dag bryndzy
4-5 łyżeczek posiekanych korniszonów (grzybów marynowanych)

Oliwę i połówki sardynek, pozostałe od przyrządzania poprzednio opisanej odmiany kanapek dokładnie rozetrzeć z bryndzą na jednolitą, gładką pastę. Z przygotowanej pasty ułożyć górki wzdłuż dwu przeciwległych krawędzi kromki, uformować je, wygładzić nożem. Pośrodku między górkami pasty ułożyć przez całą szerokość kromki warstwę posiekanych korniszonów lub marynowanych grzybów.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności