<- Kanapki z koreczkami anchois i jajamiLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki z pastą sardynkową i korniszonami ->

PDF Drukuj

KANAPKI Z ŁOSOSIEM

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 722 razy.



10 dag łososia wędzonego w plastrach (puszka konserwy czerniaka la łosoś)

Plastry łososia wędzonego lub czerniaka (osaczone z oleju) rozłożyć na drewnianej deseczce, wygładzić nożem i wyrównać grubość, a następnie powycinać z nich kawałki o wielkości odpowiadającej powierzchni kromki. Wycięte kawałki ułożyć na dziesięciu kromkach bułki, wygładzić i wyrównać nożem, aby pokryły całą posmarowaną masłem powierzchnię kromki. Brakujące cząstki w plastrze łososia można uzupełnić skrawkami. Wystające części plastrów obciąć równo wzdłuż krawędzi kromek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności