<- Kanapki z kiełbasą (szynką) i majonezemLista potraw z grupy: PrzekąskiKANAPKI Z ŁOSOSIEM ->

PDF Drukuj

Kanapki z koreczkami anchois i jajami

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 683 razy.



Puszka koreczków anchois (ok. 6 dag)
2 jaja
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy

Ugotowane na twardo jaja obrać i z każdego wykrajać po 5 plasterków, ze środka których wyjąć żółtka, nie rozrywając obrączek z białka. Źółtka posiekać, wymieszać z majonezem, ułożyć na kromkach i wyrównać. Na środek każdej kanapki położyć obrączkę z białka, posmarować ją odrobiną musztardy, a na niej położyć koreczek. Zamiast koreczków anchois można zastosować kilki z konserwy. Po wyjęciu z puszki i osączeniu każdą kilkę należy oczyścić, tj. odciąć główkę i ogonek, a ze środka usunąć wnętrzności. Oczyszczone kilki zwinąć w krążki; większe uprzednio rozciąć wzdłuż grzbietu na 2 części.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności