<- Pomidory nadziewane sałatką majonezowąLista potraw z grupy: PrzekąskiPomidory z sosem musztardowym i jajami ->

PDF Drukuj

Pomidory nadziewane, pikantne

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1045 razy.



Kuchnia węgierska
8 pomidorów możliwie równych
40 g twarogu
50 g masła
krążki cytryny
3 żółtka
sól
50 g utartego parmezanu
pieprz

Pomidory umyć, osuszyć, odkroić z nich czubek i wydrążyć, ale tak, aby miąższ pozostał w środku. Masło, żółtka, parmezan i twaróg wymieszać, posolić i posypać pieprzem. Masą tą nadziewać pomidory, które przed podaniem należy przybrać plastrami cytryny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności