<- Przygotowanie chleba razowego lub sitkowego pod kanapkiLista potraw z grupy: PrzekąskiPudding balatoński ->

PDF Drukuj

Przystawka z resztek mięsa

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1065 razy.



Kuchnia węgierska
200 g makaronu (nitki)
60 g masła
gotowane lub pieczone resztki mięsa
sól
3 żółtka
pieprz
1 filiżanka kwaśnej śmietany
tarty ser

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Resztki mięsa zemleć w maszynce, wymieszać je z makaronem, żółtkami i kwaśną śmietaną, posolić i posypać pieprzem. W żaroodpornym naczyniu zapiec w piekarniku na złoty kolor. Przed podaniem na stół posypać utartym serem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności