<- Przystawka z resztek mięsaLista potraw z grupy: PrzekąskiPudding śmietanowy ->

PDF Drukuj

Pudding balatoński

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 645 razy.



Kuchnia węgierska
70 g masła
pieprz
2 łyżki mąki
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
1/2 filiżanki mleka
6 jaj
60 g drobno pokrojonej wędzonej szynki
3 duże gotowane ziemniaki masło
utarty parmezan

70 g masła utrzeć na jednolitą masę, wymieszać z mąką i zalać mlekiem. Gotowane ziemniaki przetrzeć przez sito, wymieszać z żółtkami, szynką, zieloną pietruszką, ubitymi białkami i masłem z mlekiem, dodać soli i pieprzu. Masę włożyć do formy wysmarowanej masłem i gotować na parze 1 godz. i 15 min. Przed podaniem polać pudding roztopionym masłem i posypać utartym parmezanem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności