<- Pudding balatońskiLista potraw z grupy: PrzekąskiPudding z móżdżkiem ->

PDF Drukuj

Pudding śmietanowy

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 678 razy.



Kuchnia węgierska
1/2 I kwaśnej śmietany
50 g masła
250 g mąki
utarty ser
szczypta soli
tarta bułka
4 jaja

Kwaśną śmietanę wymieszać dobrze z mąką, żółtkami i solą, potem dodać pianę ubitą z białek. Źaroodporną miskę wysmarować masłem, posypać tartą bułką, napełnić przygotowaną masą i 1 godz. gotować na parze. Przed podaniem na stół zawartość miski polać gorącym masłem i posypać utartym serem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności