<- Pudding śmietanowyLista potraw z grupy: PrzekąskiPudding ze skorzonery ->

PDF Drukuj

Pudding z móżdżkiem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 618 razy.



Kuchnia węgierska
2 móżdżki cielęce
2 łyżki tartej bułki
20 g masła
mleko
30 g tłuszczu
3 jaja
masło
tarta bułka

Z móżdżków usunąć błonę, umyć, ugotować je, odsączyć, udusić w tłuszczu i przetrzeć przez sito. Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito, wymieszać z móżdżkiem, tartą bułką, masłem, żółtkami i pianą ubitą z białek, posolić i gotować na parze ok. 45 min. w formie wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności