<- Pudding z móżdżkiemLista potraw z grupy: PrzekąskiPudding ze szpinakiem ->

PDF Drukuj

Pudding ze skorzonery

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 674 razy.



Kuchnia węgierska
500 g skorzonery
pieprz
1 bułka
sok z 1/2 cytryny
mleko
40 g masła
sól
tarta bułka

Skorzonerę obrać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, odsączyć, przetrzeć przez sito podobnie jak namoczoną w mleku i wyciśniętą bułkę. Otrzymaną masę po dodaniu soli, pieprzu, masła, żółtek i piany z białek dokładnie wyrobić i gotować ok. 1 godz. na parze w formie wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności