<- Pudding ze skorzoneryLista potraw z grupy: PrzekąskiPulpety rybne na ostro ->

PDF Drukuj

Pudding ze szpinakiem

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 672 razy.



Kuchnia węgierska
250 g szpinaku
sól
30 g masła
pieprz
2 bułki masło
mleko
tarta bułka
4 jaja

Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć, zemleć w maszynce do mięsa i udusić w maśle. Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito i wymieszać z żółtkami i szpinakiem, dodać pianę ubitą z białek, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić i włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy, gotować na parze ok. 45 min.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności