<- Tartinki z jaj i grzybów marynowanychLista potraw z grupy: PrzekąskiUszka w jogurcie ->

PDF Drukuj

Tort pörkölt

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1175 razy.



Kuchnia węgierska
300 g makaronu (nitki)
sól
300 g wieprzowego pörköltu
30 g tłuszczu

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z rozpuszczonym tÅ‚uszczem. PoÅ‚owa tego makaronu stanowi pierwszÄ… warstwÄ™, jakÄ… napeÅ‚niamy żaroodporne naczynie wysmarowane tÅ‚uszczem. Na to jako drugÄ… warstwÄ™ nakÅ‚adamy wieprzowy pörkölt i przykrywamy go drugÄ… poÅ‚owÄ… masy makaronowej. "Tort" pieczemy w piekarniku na zÅ‚oty kolor.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności