<- Tartinki z jaj i grzyb├│w marynowanychLista potraw z grupy: Przek─ůskiUszka w jogurcie ->

PDF Drukuj

Tort p÷rk÷lt

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 641 razy.



Kuchnia w─Ögierska
300 g makaronu (nitki)
s├│l
300 g wieprzowego p÷rk÷ltu
30 g tłuszczu

Makaron ugotowa─ç w osolonej wodzie, odcedzi─ç i wymiesza─ç z rozpuszczonym t┼éuszczem. Po┼éowa tego makaronu stanowi pierwsz─ů warstw─Ö, jak─ů nape┼éniamy ┼╝aroodporne naczynie wysmarowane t┼éuszczem. Na to jako drug─ů warstw─Ö nak┼éadamy wieprzowy p÷rk÷lt i przykrywamy go drug─ů po┼éow─ů masy makaronowej. "Tort" pieczemy w piekarniku na z┼éoty kolor.


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci