<- TartinkiLista potraw z grupy: PrzekąskiTort p�rk�lt ->

PDF Drukuj

Tartinki z jaj i grzybów marynowanych

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1184 razy.



3 jaja,
15 dag grzybów marynowanych,
2 łyżki margaryny,
pół bułki wrocławskiej,
sól,
pieprz,
pół pęczka naci pietruszki,
2 łyżki oliwy

Jaja ugotować na twardo, obrać i posiekać, dodać oliwę. Wymieszać z pokrajanymi grzybami, dodać do smaku sól i szczyptę pieprzu. Bułkę pokrajać w duże kromki, posmarować margaryną i kłaść grubą warstwą masę z jaj i grzybów. Następnie pokrajać w maleńkie kwadraty, układać je na tacce, przybierając każdy paskiem marynowanego grzybka. Udekorować nacią pietruszki.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności