<- Ragout z cielęcinyLista potraw z grupy: PrzekąskiRolada szynkowa ->

PDF Drukuj

Rogaliki jajeczne

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 663 razy.



Kuchnia węgierska
6 rogalików (bułek)
sól
6 jaj
pieprz
150 g masła
mleko
6 łyżek tartego parmezanu
masło
1 pęczek zielonej pietruszki
tarty ser

Rogaliki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito, potem wyrobić na jednolitą masę z jajami, masłem, utartym parmezanem i drobno pokrajaną zieloną pietruszką, posolić i przyprawić pieprzem. Masę zsunąć na białe płótno posmarowane masłem i równomiernie rozłożyć, zwinąć w rulon i jak szynkę okręcić sznurkiem. Gotować w płótnie w wodzie przez 2 godz. Potem usunąć sznurek i płótno, odsączyć, pokroić, ułożyć na półmisku, polać gorącym masłem i posypać tartym serem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności