<- SZPARAGI MARYNOWANELista potraw z grupy: PrzekąskiSzparagi z truflami ->

PDF Drukuj

Szparagi według przepisu wiejskiej dziewczyny

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 631 razy.



Kuchnia węgierska
1 kg szparagów
wywar z mięsa
sól
1/2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1 łyżeczka cukru
50 g masła
1 filiżanka kwaśnej śmietany

Oczyszczone szparagi ugotować na pół miękko w osolonej i ocukrzonej wodzie i odcedzić. Pietruszkę dodać do stopionego masła, zalać 1-2 filiżankami wywaru, włożyć szparagi i gotować do miękkości. Wymieszać z kwaśną śmietaną i podać na stół.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności