<- Jarzyny w cieścieLista potraw z grupy: PrzekąskiKalarepa la szparagi ->

PDF Drukuj

Kalafior z szynką, zapiekany

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 716 razy.



Kuchnia węgierska
1 kalafior
150 g szynki
sól
1/4 I kwaśnej śmietany
2 jaja

Kalafior oczyścić z liści, ugotować w osolonej wodzie i rozdzielić na różyczki. Różyczki kwiatem do góry ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać drobno posiekaną szynką. Kwaśną śmietanę wymieszać z żółtkami i białkami ubitymi na sztywną pianę, zalać kalafior i zapiekać go przez 15 min. w piekarniku.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności