<- Kalafior z szynką, zapiekanyLista potraw z grupy: PrzekąskiKanapki ->

PDF Drukuj

Kalarepa la szparagi

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 676 razy.



Kuchnia węgierska
8 kalarepek
wywar z mięsa
sól
1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
80 g masła
1 żółtko
2 łyżki mąki
4 łyżki kwaśnej śmietany

Kalarepki oczyścić, pokroić w paski i ugotować w osolonej wodzie. Przyrządzić zasmażkę z masła i mąki, zalać ją wywarem z mięsa oraz wodą, w której gotowały się kalarepki. Źółtko wymieszać z kwaśną śmietaną i zieloną pietruszką, połączyć z gorącym sosem i zalać nim odcedzone paski kalarepki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności