<- Smażony kalafiorLista potraw z grupy: PrzekąskiSMAŹONY RYŹ Z PIECZARKAMI ->

PDF Drukuj

SMAŹONY RYŹ Z JAJAMI

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 638 razy.



Kuchnia chińska
3 szklanki wystudzonego ugotowanego ryżu
2 łyżki oleju
sól
pieprz
4 jaja
1 łyżka oleju
2 łyżki sosu sojowego
posiekany szczypior

Skawalony ryż rozdzielić mokrym widelcem na pojedyncze ziarenka. Olej rozgrzać na patelni na dużym ogniu, rozprowadzić po bokach i dnie. Wsypać ryż, przyprawić solą i pieprzem, smażyć mieszając 5 min, zmniejszyć płomień. Jajka roztrzepać z łyżką oleju, mieszając ryż wlać jaja, smażyć 10 min na małym ogniu (nie mieszać). Pokropić sosem sojowym, dodać szczypior, wymieszać, mieszając smażyć 5 min. Podawać na gorąco. Proporcje: dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności