<- SMAŹONY RYŹ Z JAJAMILista potraw z grupy: PrzekąskiSoja gotowana w strączkach ->

PDF Drukuj

SMAŹONY RYŹ Z PIECZARKAMI

Dodano: 2010-01-01 17:23:30
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 653 razy.



Kuchnia chińska
3 szklanki zimnego ugotowanego ryżu
25 dag pieczarek pokrajanych w drobną kostkę lub paseczki
2-3 łyżki oleju
1 posiekany ząbek czosnku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 łyżeczka soli
1/2 szklanki zielonego groszku z puszki (dowolnie)

Olej rozgrzać na gorącej patelni na dużym ogniu, dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając na złoty kolor około 2 min. Wsypać pieczarki, mieszając smażyć 2 min, zmniejszyć płomień, dodać ryż, posolić, wymieszać, smażyć na małym ogniu 3 minuty, nie mieszać, dodać groszek, ostrożnie wymieszać. Podawać natychmiast.
Proporcje: dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności