<- Pstrąg aromatycznyLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaPstrągi marynowane ->

PDF Drukuj

Pstrąg młynarzowej

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1028 razy.



1 kg pstrągów
3 łyżki mąki owsianej
3 dag masła
2 szklanki mleka
sok lub kwasek cytrynowy
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
olej do smażenia

Sprawione pstrągi wymoczyć w mleku przez ok.1 godz., po czym odsączyć na sicie, lekko osolić, obtoczyć w owsianej mące i usmażyć w rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Przed podaniem skropić sokiem cytrynowym i posypać zieleniną. Podawać z podsmażanymi ziemniakami i sałatą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności