<- Zupa rybna z leszcza lub linaLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaZupa rybna z uszkami ->

PDF Drukuj

Zupa rybna z szaszłykiem

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1010 razy.



30 dag filetów rybnych
5 ząbków czosnku
2 łyżki pasty pomidorowej
listek laurowy
1 pietruszka
2 goździki
3 ziarna ziela angielskiego
cebula
sól
pieprz
Szaszłyki:
40 dag filetów rybnych
2 łyżki mąki
20 dag wędzonego boczku lub słoniny
strąk papryki
jabłko
cebula
sól

Filety (30 dag) zalać 11 /2 I zimnej wody. Dodać cebulę, ząbki czosnku, listek laurowy, pietruszkę, ziele angielskie i trochę soli. Gotować na bardzo małym ogniu 1 godz. Po ugotowaniu przecedzić, dodać pastę pomidorową, trochę pieprzu i ewentualnie soli. Przyrządzić szaszłyki. Filety pokrajać na kwadratowe kawałki, posolić, obtoczyć w mące. Boczek, paprykę, cebulę i jabłko pokrajać także w kwadratowe kawałki i nadziewać na zmianę z kawałkami ryby na metalowe szpadki do szaszłyków. Smażyć w szaszłykarni, na ruszcie lub nad ogniskiem. Gorącą zupę przelać do filiżanek, na każdej z nich położyć szaszłyk. Podawać z pieczywem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności