<- Polski śledzik - lubi pływać w jogurcie bałkańskimLista potraw z grupy: RybyPrzecudnego aromatu i smaku śledź po warmińsku ->

PDF Drukuj

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1686 razy.


PRODUKTY
* 6 dużych dojrzałych pomidorów
* 3 jajka
* puszka tuńczyka w oleju
* słoiczek kaparów
* 2 łyżki zielonej pietruszki
* pieprz
* 4-5 łyżek majonezu

* Pomidory wymyć. Ściąć z wierzchu gruby plaster. Wydrążyć.
* Jajka ugotować na twardo. Drobno posiekać i wymieszać z tuńczykiem.
* Dodać do powstałej masy majonez, kapary, pietruszkę i pieprz. Skropić sokiem z cytryny.
* Nałożyć farsz do wydrążonych pomidorów.
* Pomidory dodatkowo udekorować majonezem i pietruszką.
P.S.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności