jogurt bałkański 340g
1-2 szklanki wody mineralnej niegazowanej
ok. 0,5 kg płatów śledziowych
sok wyciśnięty z 1 cytryny
cebula pokrojona w kostkę lyb w talarki
cukier i pieprz do smaku
Śledzie pokroić i ułożyć w szklanym naczyniu, przekładając cebulką.
Rozmieszać jogurt z wodą, doprowadzając do konsystencji zupy, doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Tak przygotowanym jogurtem zalać śledzie z cebulką.
Pozostawić na noc w lodówce.
Podawać z gotowanymi ziemniakami.
Krzysztof
Nadesłał: opakowanie Jogurtu Bałkańskiego <>ja robie podobne tylko ze z majomezem ,smietaną i tarym jabłkiem naprawde pyczotka Nadesłał(a): bulina <bulinagdansk4@wp.pl> 2007-10-20 18:10:05