<- Kurczak po staropolskuLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po szlachecku ->

PDF Drukuj

Kurczak po strasbursku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1865 razy.


Panierujemy kolejno w mące z przyprawami (vegata, czosnek suszony, papryka ostra i łagodna, cząber),rozkłóconym jajku (ja dodaję jeszcze do jajka kilka krolep soso Wocester) wreszcie w bułce tartej:
pokrojoną w kostkę pierś kurczęcą i smażymy. Do tego przygotowujemy sosy a właściwie dipy. Mieszamy w równych proporcjach ketchup, majonez oraz musztardę oraz dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki. W tym maczamy usmażone kostki piersi kurczęcej (oczywiście już na talerzu. Można podawać z ryżem i sałatą winegret.
smacznego
From: Cezary Gmyz <gmyzio@friko.onet.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności