<- Sałatka ogórkowa po norweskuLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka owocowa ->

PDF Drukuj

Sałatka ogórkowo-pomidorowa

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 752 razy.



Kuchnia indyjska
3 łyżki masła
2 średnie posiekane cebule
2 roztarte ząbki czosnku
1/4 łyżeczki chlli
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka kurkumy (curcuma domestica)
1/4 łyżeczki cumin Icummin cyminum) lub szczypta kminku
2 obrane ogórki, pokrajane w cienkie plasterki
2 pomidory pokrajane w cienkie plasterki

1. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę; czosnek, chlli, imbir, kurkumę, cumin lub kminek. Smażyć na małym ogniu przez 10 min., często mieszając.
2. Smażone przyprawy, przełożyć do miseczek.
3. Włożyć ogórki do jednego naczynia, a pomidory do drugiego. Lekko wymieszać każdą sałatkę.
4. Odstawić na godzinę.
5. Podawać do potraw indyjskich; pakistańskich lub do pieczonego mięsa, wędlin.
Proporcje dla 2-3 osób


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności