<- Sałatka niecodziennaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka ogórkowo-pomidorowa ->

PDF Drukuj

Sałatka ogórkowa po norwesku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5079 razy.


1/2 szklanki octu,
1/2 szklanki wody,
3 łyżki cukru,
3 łyżki posiekanego koperku,
3 ogórki,
sałata,
sól, pieprz

Ocet i wodę zagotować z cukrem, koperkiem (2 łyżki), solą i pieprzem, wystudzić. Wymyte nie obrane ogórki pokroić na bardzo cienkie talarki, zalać wystudzonym octem wstawić do lodówki na pół godziny. Sałatkę ułożyć na listkach sałaty, posypać koperkiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności