Kuchnia wenezuelska
2 łyżki posiekanego selera
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 pęczka posiekanego szczypiorku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
2 łyżeczki przyprawy curry lub 1 łyżeczka
gram masła
1 /2 łyżeczki przyprawy chlli
1 szklanka grubo posiekanej świeżej lub mrożonej papryki,
2 ugotowane marchewki, pokrajane w małą kostkę
3 ugotowane ziemniaki, pokrajane w kostką
1 łyżeczka soli czosnkowej lub mały ząbek
czosnku roztarty z 1/2 łyżeczki soli
3 łyżki majonezu
3 łyżki oliwy
omlet z 3-5 jaj posiekany lub 3-5 posiekanych
jaj na twardo
1-1 i 1/2 łyżeczki soli
pomidory pokrajane w plasterki (dowolnie)
oliwki, rzodkiewki (dowolnie)
1. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki poza trzema ostatnimi.
2. Przybrać pomidorami, oliwkami i rzodkiewkami, wstawić do lodówki na 2 godz.
Proporcje dla 3-4 osób