<- Sałatka latynoskaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka Lukullusa ->

PDF Drukuj

sałatka letnia

Dodano: 2004-08-27 13:15:57
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 5151 razy.


1 op. groszku konserwowego
1 op. czerwonej konserwowej fasoli
1 szt. sałaty lodowej
1/4 ugotowanego, ostudzonego kurczaka (może być więcej)
1/2 cytryny ( sok)
2-3 ząbki czosnku
4-5 łyżek oliwy
zioła prowansalskie

mięso z kurczaka podzielić na drobne kawałki, sałatę lodową porwać na drobne listki, dodać odsączoną fasolkę i groszek, z oliwy, soku z cytryny, czosnku, czosnek oczywiście przecisnąć przez specjalne sitko i ziół prowansalskich zrobić sos do sałatki, dosolić, dodać cukru do smaku i podawać na zimno z pieczywem czosnkowym, bardzo pożywna kolacja. Można podawać z czerwonym lub białym wytrawnym winem. Smacznego

Nadesłał: Dariusz Abramiuk <adarek@poczta.onet.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności