<- Sałatka z fasolki szparagowejLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka z fetą i tuńczykiem ->

PDF Drukuj

Sałatka z fasolki szparagowej i śledzi

Dodano: 2010-01-01 17:31:10
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1055 razy.



70 dag młodej zielonej fasolki szparagowej
3 śledzie
3 ziemniaki
1 cebula
pół szklanki majonezu
sól
cukier

Wymoczone śledzie, sfiletować, ściągnąć skórkę i pokrajać w kwadraciki. Fasolkę opłukać, ugotować w osolonej i ocukrzonej wodzie i pokrajać na kawałki o długości 2-3 cm. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w cienkie talarki. Wszystkie składniki wymieszać. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ją z majonezem, osolić i sosem tym polać sałatkę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności